Citroen


Wiki tekst: Het huidige modellenpark van Citro├źn bestaat uit auto's die met hun tijd zijn meegegaan maar door hun doordachte samenstelling nog steeds opvallen. De naamgeving van de huidige range verwijst naar de modellen uit het begin van het merk: C1, C2, C3, C4, C5, C6, C8 en ook de C-Crosser SUV in samenwerking met Mitsubishi op basis van haar Outlander.

De C3 was een van de eerste auto's nieuwe stijl die werd ge├»ntroduceerd, niet lang daarna gevolgd door de C3 Pluriel, een cabrioletversie. De Citro├źn C5 die daarna werd gepresenteerd, maakt gebruik van de bekende hydropneumatische vering in de nieuwste uitvoering. Niet lang daarna werden de C2 en C4 op de markt gebracht, uit beide versies werd een rallykanon geboren: de C2 Super 1600 en de C4 WRC. In 2005 werden de C1, een samenwerkingsverband met Peugeot en Toyota, en het nieuwe topmodel C6, het voormalige Lignage project, ge├»ntroduceerd. De Citro├źn C8 is ontwikkeld door PSA (Citro├źn en Peugeot (807) en de Fiat-groep (Fiat Ulysse en Lancia Phedra). In 2006 werd de C4 Picasso gepresenteerd als een gezinsauto in uitvoeringen met 5 of 7 zitplaatsen. In oktober 2007 kwam de C-Crosser het SUV segment aanvullen. De C5 en de Berlingo kregen in 2008 een nieuw uiterlijk, hoewel de Berlingo nog steeds in het oude model te krijgen is (Berlingo First). De laatste update (2009) in het modellengamma van Citro├źn is de C3 Picasso. Een blijvend succesvol model van Citro├źn is de compacte eenvolumer (midi-MPV) Xsara Picasso, die ook na de komst van de C4 Picasso-familie in de catalogus blijft.

In maart 2014 gaf PSA aan dat de DS serie waarschijnlijk als zelfstandig merk door zal gaan, dit in verband met een grote herstructurering binnen PSA.

Ook heeft het een aantal bestelwagens op de markt: de Berlingo, Jumpy en Jumper. Vanaf 2008 commercialiseert het merk ook de kleine bestelwagen Nemo.

Autobanden voor elk Citroen model!

Snel de goedkoopste banden vinden voor uw Citroen

Selecteer het model